ce simptome dă hipertensiunea arterială și cum poate fi ușurată

ce-simptome-da-hipertensiunea-arteriala-si-cum-poate-fi-usurata

Boala tensiunii arteriale crescute poate rămâne nedetectată pentru o lungă perioadă de timp, dar poate provoca leziuni grave inimii și vaselor de sânge în fundal. De aceea ar trebui să verificăm în mod regulat tensiunea arterială, nu numai în cabinetul medicului, ci și acasă.Prima dintre cele două măsurători ale tensiunii arteriale, mai mare, așa-numita sistolică, arată presiunea din vasele de sânge atunci când inima se contractează. A doua valoare este citită de dispozitivul de măsurare a tensiunii arteriale atunci când camerele inimii sunt relaxate.

cum se manifestă hipertensiunea

cum-se-manifestă-hipertensiuneaTensiunea arterială ridicată este definită prin măsurarea valorilor de peste 140/90 mmHg, atunci când pacientul are nevoie de îngrijiri medicale. Tensiunea arterială crescută poate fi un precursor al bolilor grave: dacă persistă, aceasta dăunează stratului interior al peretelui vaselor de sânge, ceea ce poate duce la depuneri, edeme și cheaguri de sânge.

  • Boala netratată vă face mai predispusă la evenimente cerebrale, cum ar fi accidentul vascular cerebral, dar poate duce și la insuficiență cardiacă, atac de cord, moartea mușchiului inimii și poate contribui, de asemenea, la orbire datorită contracției membranei neuronale, a vaselor retiniene. Funcția renală se poate deteriora, de asemenea, datorită tensiunii arteriale crescute.Poate provoca boli grave

Cât de gravă este tensiunea arterială ridicată?Din păcate, în țările dezvoltate este o boală publică, care afectează aproximativ 15% din populație. Dar care este cauza creșterii anormale a tensiunii arteriale?

  • Hipertensiunea arterială esențială nu are un proces patologic care stă la baza. În cazul a 80-90% din bolile hipertensiunii arteriale, factorii ereditari joacă un rol, dar stresul, stilul de viață sedentar, excesul de greutate, alimentația necorespunzătoare, fumatul, alcoolul pot contribui la dezvoltarea bolii.

Hipertensiunea secundară se datorează, de obicei, unei boli specifice, cum ar fi boala renală cronică, hipertiroidismul sau glandele suprarenale și alte afecțiuni cronice. În astfel de cazuri, boala de bază ar trebui să înceapă cât mai curând posibil kezelni.De să ne întoarcem la apatia mea indusă de stilul de viață: aici pacientul poate face multe pentru recuperarea sa. Tratamentul medical, prescrierea medicamentului, desigur, nu poate fi omis, dar poate fi necesar să se reducă greutatea corporală, să se schimbe obiceiurile alimentare, să se renunțe la pasiunile dăunătoare, să se exercite în mod regulat.

Există o serie de concepţii greşite despre hipertensiune arterială, simptomele credeţi că aveţi, care ar putea fi motivul

pentru mulți, primul simptom este cum îl recunoaștem?

pentru-mulți-primul-simptom-este-cum-îl-recunoaștemCu toate acestea, pentru a trata tensiunea arterială crescută, trebuie să o recunoaşteţi mai întâi. Şi fără simptome, nu poate fi altceva decât un test al tensiunii arteriale. De aceea este foarte important ca la fiecare șase luni – în fiecare an chiar și cei care cred că sunt sănătoși – mai ales dacă au factori de risc, cum ar fi excesul de greutate, fumatul sau neparticiparea la sport.

  • Deoarece tensiunea arterială poate crește temporar din cauza stresului, unii oameni prezintă abateri grave la domiciliu, în repaus sau în birou, sub stres posibil cauzat de vederea stratului alb. Un diagnostic de hipertensiune arterială nu este suficient pentru ca biroul să vérnyomásmérés.az ultima.De aceea este important să aveți acasă un dispozitiv de măsurare a tensiunii arteriale cu manșetă superioară a brațului, care este folosit pentru a vă verifica tensiunea arterială din când în când și apoi înregistrați valoarea măsurată într-un jurnal al tensiunii arteriale – putem ajuta medicul să facă un diagnostic și apoi să urmeze tratamentul mai târziu.

Este important atât la birou cât și acasă, că nu numai o măsurare are loc: după 5 minute de repaus, începe de măsurare a tensiunii arteriale și, de preferință, rula o serie de 2-3 măsurători la intervale de 2-3 minute.

În luna mai, măsurătorile tensiunii arteriale sunt efectuate la mai multe farmacii, evenimente și site-uri de screening, deoarece este acum luna măsurătorilor tensiunii arteriale. Deoarece zeci de mii de oameni din țară probabil că nu știu că au hipertensiune arterială (deoarece acest lucru este fără simptome și fără plângeri), ei sunt cei pe care își doresc să fie eliminați în cadrul programului național. Starea de urgență: fibrilație ventriculară

Ce cauzează fibrilația ventriculară?

Ce-cauzează-fibrilația-ventricularăPentru alimentarea continuă cu oxigen a diferitelor organe, este important ca inimile noastre să livreze întotdeauna cantitatea potrivită de sânge organelor la momentul potrivit.

Ritmul corect este asigurat de un val de impuls electric prin inimă. Dacă acest ritm se stinge, devine neregulat, există riscul ca fluxul sanguin să se oprească și organele noastre vitale nu vor primi suficient oxigen și vor fi deteriorate ireversibil.
Cea mai periculoasă dintre diferitele tulburări ale ritmului cardiac este fibrilația ventriculară. În acest caz, ventriculul începe să se agită neregulat, Twitch și nu se strânge suficient pentru a transfera sânge bogat în oxigen către mușchiul inimii, creierul și alte organe.

Fibrilația ventriculară are factori de risc multipli. Este posibil să existe hipertensiune arterială în fundal, dar poate fi cauzată de o tulburare a valvei cardiace, hipertiroidism sau consum excesiv de alcool.

Fibrilația ventriculară este similară cu stoparea cardiacă. Cea mai frecventă cauză este alimentarea insuficientă a sângelui cu mușchiul cardiac, boala arterei coronare sau atacul de cord. Alte cauze pot fi, de asemenea, șoc sau niveluri foarte scăzute de potasiu în sânge (hipokaliemie).
Cum o detectăm?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *