Favorit alimente de origine vegetală bogate în fibre, vitamine, antioxidanti si minerale.
Limita consumul de grăsimi animale (unt, untură, brânză, și carne grase) și pentru a evita margarina.
Consumate de preferință uleiuri de origine vegetală, în special ulei de măsline, dar evita unele tipuri de uleiuri vegetale ca uleiul de rapiță și de a limita utilizarea acestor „tropicale” (ulei de cocos și mai ales ulei de palmier).
ce dietă promovează activitatea cardiacă
Consumate de preferință alb și roșu carne saraca in grasimi (pui, iepure, carne de vită mușchi de vită, cotlet de porc etc).
Amintiți-vă să înlocuiți cel puțin de 3-4 ori pe saptamana carnea cu pește
Amintiți-vă să înlocuiți cel puțin 3-4 ori pe săptămână carne cu legume
Limitate sau eliminate consumul de băuturi alcoolice.
- Un consum moderat (30-40 g de alcool pe zi pentru bărbați și 20-30 g/zi pentru femei) este tolerabil, și poate chiar ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Limitată la utilizarea de zaharuri simple (zaharuri, dulciuri și produse lactate) în favoarea cele complexe (paste, pâine, orez, etc, mai bine dacă integrala).
Consumul limitat de sare în mâncare, mai ales dacă aveți hipertensiune arterială.
Aflați pentru a citi etichetele produselor alimentare preambalate și amintiți-vă că ingredientele sunt listate în ordinea de cantitate, de exemplu, dacă prima cifră dicție grăsimi vegetale înseamnă că, în special, produsele alimentare există un procent mare de grăsimi vegetale.
Evitati, pe cat posibil, a stresului și a adoptat un stil de viață activ (ai prefera scarile de la lift, cu bicicleta la masina, sport pe tv).
Urmeze un program regulat de activitate fizică, preferând să aerobic sport de lungă durată (de lent de funcționare, ciclism, schi cross-country moderată, cros, canotaj etc.). De muncă pentru cel puțin 30-40 de minute de 3 ori pe săptămână sub supravegherea unui antrenor personal calificat.
Prevenirea și stiluri de viață
Boli cardiovasculare recunoaște o etiologie multifactorială, care este, multipli factori de risc (vârstă, sex, tensiune arterială, fumatul, diabetul zaharat, colesterol) contribuie simultan la dezvoltarea lor. Factorii de risc sunt caracteristicile care crește probabilitatea de debutul bolii.
- Factorii de risc au fost identificate și s-a demonstrat reversibilitatea de risc, prin urmare, boli cardiovasculare este acum pot fi prevenite. Este posibil, prin urmare, pentru a evita boala de atac de cord si accident vascular cerebral.
Factorii de risc Cardiovascular sunt împărțite în modificabil (prin modificarea stilului de viata sau de a lua medicamente) și nu sunt editabile.
Factori de risc care afectează negativ sistemul cardiovascular
vârsta: riscul crește progresiv cu avansarea în vârstă
de sex masculin de sex: bărbații sunt mai expuși riscului de femei. La femei, riscul crește semnificativ după menopauză
familiar: rude cu evenimente cardiovasculare la o vârstă fragedă (mai puțin de 55 de ani la bărbați și 65 de ani la femei). De risc modificabili sunt:
Fum. Nicotina accelerează ritmul cardiac. Monoxidul de carbon scade cantitatea de oxigen prezentă în sânge și promovează dezvoltarea aterosclerozei.
Tensiunii arteriale. O hipertensiune arterială forțează inima să surmenaj și accelerează formarea de ateroscleroza in peretii arterelor.
Totalul colesterolului seric valoare. Colesterolul, o substanță prezentă în mod normal în organism, poate fi în cantități excesive în sânge. Cea mai mare cantitate, mai mare riscul de depozite în pereții arterelor.
HDL-colesterol. HDL sunt lipoproteine care transporta surplusul de colesterol din țesuturi spre ficat, unde este eliminat; cea mai mică cantitate mai mare de risc cardiovascular.
Diabet zaharat. Diabet zaharat, dacă nu este controlată în mod corespunzător, promovează ateroscleroza, și crește riscul de boli cardiovasculare.
efectul negativ al fumatului asupra inimii
Riscul că fiecare persoană are de a dezvolta boli cardiovasculare depinde de severitatea factorilor de risc; riscul este continuă și crește odată cu avansarea în vârstă, astfel încât nu există un nivel la care riscul este zero. Cu toate acestea, este posibil pentru a reduce riscul cardiovascular sau păstrați-l la nivelul favorabile prin scăderea nivelului factorilor modificabili prin stil de viață sănătos.
Prin renuntarea la fumat.
Fumul, după vârstă, este cel mai important factor de risc cardiovascular crescut. Deja după câțiva ani după renunti, riscul cardiovascular este redus într-un mod relevant. Acesta este în detrimentul atât fumatul activ și pasiv.
În urma o dieta sanatoasa.
O dieta sanatoasa si echilibrata, care include consumul regulat de pește (cel puțin 2 ori pe săptămână), limitați consumul de grăsimi saturate (carne, unt, brânză, lapte integral), scăzut de sodiu (conținută în sare) și bogat în fibre (legume, fructe, leguminoase) sunt menținute la un nivel favorabil de colesterol și tensiunea arterială.
Lasă un răspuns